spacer.png, 0 kB
Omgivning

Kommunen Saltvik, ca 20 km norr om Mariehamn kännetecknas av sina blå berg, gyllene åkrar, salta vikar och doftande blomsterängar. Kommunen har ett rikt djur- och fågelliv, frisk luft, rent vatten och vackra insjöar.

Kvarnbo Gästhem är beläget i byn Kvarnbo i en naturskön och lugn miljö. Från salen blickar man ut över en av Ålands äldsta kyrkor, St:a Maria kyrka, som är en medeltidskyrka i sten vars äldsta delar är daterade till 1200-talet.

Simstrand

En simstrand vid den vackra Kvarnboviken finns ca 300 meter från huset. Simstranden har sandstrand, omklädningsrum och brygga. På somrarna arrangeras simskolor för barn i olika åldrar.

Vikingamarknad

Den sista helgen i juli varje år anordnas en stor och livlig vikingamarkand i byn. Här kan man se hur vikingarna levde förr, njuta av tidsenlig mat och dryck, delta i spel och lekar samt handla i de många marknadsstånden. Marknaden växer varje år och senaste år hade man så många som 8000 besökare.

www.aland-vikingar.com

Gårdsbutik

I den närbelägna byn Borgboda, ca 2 km från gästhemmet finns en vacker gårdsbutik med Åländskt hantverk och hemsydda vikingakläder. I Borgboda finns också ett litet museum med namnet Idas stuga och en fornborg med vackra vikingaskulpturer i trä.

Kastelholms slott

I grannkommunen Sund finns det vackra Kastelholms slott och Jan-Karlsgården som på somrarna har dagliga guidade rundturer. Värdshuset Jan-Karlsgården erbjuder även luncher och middagar. I samma kommun hittar man även Bomarsunds fästningar som nyligen firade 150-års jubileum.

Golf

För den golfintresserade finns i Kastelholm, ca fem kilometer från Kvarnbo Gästhem en omtyckt och naturskön golfbana med två kompletta 18-hålsbanor. I anslutning till golfbanan finns även en restaurang och en golfshop.

www.golfclub.aland.fi

Restauranger

Golfrestaurangen i Kastelholm, à la carte-restaurang 5 km från Kvarnbo Gästhem
Jan-Karlsgårdens värdshus i Kastelholm 5 km från Kvarnbo Gästhem
Wirrans Thaihouse, pizza och thaimat i Godby 5 km från Kvarnbo Gästhem
Soltuna, à la carte och café i Geta - 20 km från Kvarnbo Gästhem
Uffe på berget, café och konditori - 5 km från Kvarnbo Gästhem
Smakbyn, Kastelholm
Stallhagens bryggeri, Grelsby

Verkstad

På gården finns en murad verkstad från 1930-talet utrustad med alla ursprungliga remdrivna maskiner, vissa daterade till år 1895. Samtliga maskiner är fullt fungerande och används än idag. Verkstaden innefattar även en smedja, samt diverse motorcyklar och maskiner.

Martin tar er gärna på en rundtur.

Martins Indian Chief 1944

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB